ÄVENTYR

SKÄRGÅRDEN

skargarden_1024x300

 

 

 

 

 

 

 

Skärgården är ett smörgåsbord för en naturnjutare, men även för den som söker variation i sitt fiske. Här finns allt! Gädda gös abborre havsöring  lax och t o m laken för den som är sugen på ett mörkerfiske på is. Vi brukar starta fisket inom en radie 100km från Stockholm city – från Trosa i söder till Östhammar norr om Stockholm. Har mer än 35 års erfarenhet av skärgårdsfiske i hela regionen och kan utgå lika väl  från Nynäshamn, Värmdö, Dalarö, Saltsjöbaden, City, Vaxholm, Åkersberga, Ljusterö, Furusund Norrtälje eller varhelst fisket f n är bra eller där kunden önskar.

GÄDDA fiskas hela året. Chansen att fånga den riktiga gammelgädan är bäst i april maj juni  & I oktober november. Men under vintermånaderna även från isen förstås. Kan även erbjuda ett bra fiske på grov gädda ( 5-9kg) under sommarmånaderna juli aug sept. Alla fiskemetoder: spinn, haspel, jerkbait, jigg, trolling eller mete med levande bete. Normal dagsfångst 10 – 40st för nybörjare.

GÖS har högsäsong maj och juni, trollingfiskas i Juli Augusti, jiggas hela året. Ett bra ismete med levande bete under vintermånaderna. Att flötmeta med levande strömming i maj och juni är för många den allra roligaste fiskemetoden. Drömgäddor och jätteabborrar är vanliga bonusfångster.

ABBORREN fiskas hela året, med toppar under vår, högsommar och hela hösten ända fram till december. Här handlar det nästan jämt om mängdfiske med normal dagsfångst  50 – 300 st för nybörjare.  Bra vinterfiske på riktigt grov abborre när fisket sker med levande bete eller balanspilk.

HAVSÖRING har säsong på öppet vatten från oktober till början av maj. Vanligen spinnfiskar vi någonstans i inner- eller ytterskärgård. Vanliga storlekar 1-3kg med toppar runt 5kg. Normal dagsfångst 0 – 4st fiskar. Även isfisket ger god chans till fångst.

 

MÄLAREN

Även Sveriges tredje största sjö Mälaren har en vacker skärgård. Den når vi från Alla håll med båt. Här finns mycket goda bestånd av grov gädda och gös, med ett ovanligt bra högsommarfiske. Riktigt stor abborre  +1,5kg fångas regelbundet vid flötmete med levande betesfisk. Har fiskat i Mälarens östra, norra och centrala delar i 35 år med varierade platser för sjösättning av båten. Havsörn och Fiskljuse tillhör den vanliga fågelfaunan. En underskattad reservoar av fiske- och naturupplevelser!

 

ISMETE

hn_banner_isfiske_1024x300_02

 

 

 

 

Vintern erbjuder fantastiska möjligheter. Det gäller bara att ge sig chansen att upptäcka det! Sedan jag lanserade Ismetet som en kvalificerad fiskemetod i slutet av 1980-talet har den vunnit spridning i hela norden, liksom i Ryssland och Nordamerika. Framför allt genom boken Modernt Ismete ( ICA-förlaget 2001) har  metoden blivit vinterns roligaste fiske för tiotusentals sportfiskare här i landet : Från juletid och fram mot skiftet mars/april fångar vi gös storgädda abborre i skärgården och insjöar inom 100km radie från Stockholm – ofta inom 15 min bilresa från city. Eftersom fisket sker med många spön brukar dagsfångsten bli bra. Metet med levande betesfisk är perfekt för de storväxta rovfiskarna och många gäddor +10kg liksom gösar runt 7kg och abborrar runt 1,5kg har fångats av kunder genom åren.  En perfekt vinteraktivitet även för kompisgäng svensexor och företag som vill uppleva någonting annorlunda, där vi även kan ha brasa och grill på isen ( eller på landbacken). Självklart finns också möjligheter till traditionellt pimpelfiske med handspö efter abborre och gös. Observera att: som event för större grupper kan betydligt bättre rabatter ges än vid fiske från båt. Välkommen till ett spännande mycket socialt och trevligt fiske som är varmare än man kan tro!

CITYFISKE

hn_banner_gadda_1024x300_01
Stockholm City med omnejd erbjuder ett varierat och kvalificerat sportfiske efter gädda och storabborre året runt. Periodvis även havsöring och gös. Det gäller på både Mälarsidan och Saltsjösidan. Hämtning för mälarfiske sker efter överenkommelse vid någon av Riddarfjärdens eller Gamla Stans kajer. För fiske i Saltsjön sker upphämtningen i regel vid kajer i anslutning till Nybroviken, Gamla Stan, Nacka Strand eller vid Slussen.

Fisket kan kombineras med sightseeing till exempelvis vikingaön Birka, förbi Drottningholms slott, eller genom Djurgårdskanalen.

All fiskeutrustning inkl flytvästar eller flytoveraller, beroende på årstid, finns ombord. Dessutom kalla drycker och full catering med varm/kall lunch + kaffe med påtår om så avtalas. Normalpris 4500 – 7500 SEK vid 2-5 personer. Arrangemang även för grupper om max 100 personer mot offert.

På vintern ordnas även fisketurer på Isen – till en lägre kostnad – mycket bra rabatt för större grupper. Ofta uppskattat som en exotisk  och spännande fiskeupplevelse där vi vanligen fångar gädda storabborre och gös, ibland även en havsöring.

 

SPECIALRESOR

finbild_1024x300_01

VÄTTERN  Gällande svenska rekordgädda är fångad i Vätterns skärgård. Varje vår i mars/april när isen släpper landas snabbväxande storgäddor i i den här vackra skärgården. Den som är intresserad av att försöka fånga sitt livs drömgädda kan anmäla sig till undertecknad i god tid, senast i Mars. Jag lägger gärna någon vecka där under tidig vår. De flesta storgäddorna fångas vid slow troliing med wobbler eller död eller levande betesfisk. Men det finns även spännande möjligheter att spinna och jerka. Vänner och fiskekamrater har under senare år fångat flera imponerande matronor 15 -18kg i detta exklusiva fiskevatten. Jag vet var ;-) Kan tipsa om boende i alla prisklasser.

Rügen i Tyskland. Här finns kanske världens bästa fiske efter riktigt stor gädda. Jag var den som “upptäckte” detta eldorado och gjorde det känt även för svenska sportfiskare. Har arrangerat resor dit sedan 2004. Fisket sker mestadels med jigg under tuff årstid November till Februari. Ingenting för veklingar då det kan vara både blåsigt och kallgrader. Men stor belöning kan vänta för den som antar utmaningen. Samarbetar enbart med områdets mest erfarna och bästa guider. Endast paketresor för färdiga grupper.

Nordnorge Röst & Vaeroy Havsfiske i världsklass. Mycket goda chanser på sommartorsk +20kg, Storsej + 16kg, Hälleflundra. Har arrangerat resor och guidat här uppe  under åtta somrar. Fantastiskt fiske i fantastisk natur väntar den som är ute efter något alldeles extra. Endast paketresor för färdiga grupper.

 

KRÄFTFISKE

kraftfiske_1024x300

 

NATURSAFARI

natursafari_1024x300

Idag har Östersjön ett så stort bestånd av säl att man kan se enstaka sälar i hela skärgården. Men vill man se och fotografera kolonier av sälar finns det bestämda lokaler som är mycket lämpliga för sälsafari.

GÖR DIN BOKNING

[contact-form-7 id=”186″ title=”Kontakt form”]
MAIL nordin.fiske@telia.com         TEL +46 (0)8-739 39 15         MOB +46 (0)70-438 49 68