Time Out! Nu går flyttlasset – mot nya äventyr

En sak livet lärt mig. Att den som väntar på något gott – väntar för länge!
Efter 30 år som Fiskeguide har jag nu äntligen tagit pick och pack och flyttat från norra sidan av storstan till Flens kommun i Sörmland. Här med utsikt mot Båven hägrar mer vildmark, fler fiskevatten och inte minst – tystnad. Har under flera år letat efter något lämpligt.. tittat på ställen mellan Sandvikens Storsjön i norr till Askersund invid norra Vättern söderut. Nu blev det plötsligt Skebokvarn. En gammal dröm att lämna huvudstadens stimmiga urbana tillvaro har hur som helst förverkligats. Känns fantastiskt bra.

Sista guidningen med start Stockholm skedde juni 25 endast tre dagar före själva flytten. Stamkunden Erik Angerwall med gäster fångade då en gädda över 10kg och 114cm i Mälaren. Kändes som en perfekt avslutning på en 30-årig epok.

Nu ska jag bo in mig, och sedan väntar en blandning av gamla och nya fiskevatten att utforska: mer fiske i södra Mälaren och Hjälmaren. Mer fiske från Trosa Nyköping och vidare söderut efter kusten. Dessutom närmare till Vätterns och Vänerns Storgäddor. Och så bonusen – hundratals spännande insjöar i Södermanland.

Med ålderns rätt kommer jag att dra ner på omfattningen av guideverksamheten som sådan framöver. Men räknar med att inom något år alltså att ha utforskat en del nya spännande och exklusiva fiskevatten med god potential för ev guidning…. Framtiden får utvisa.

Hans Nordin