Älskar vintern, Januari Februari och Mars. Kan ibland mitt i sommaren komma på att jag faktiskt längtar vintern – och framför allt då fisket från is. Pimpelfisket i all ära (det var ju där galenskapen en gång började) men fortfarande efter snart 35 års praktik rinner blodet varmast för ismetet – med levande fisk som bete – efter gös och gädda och en och annan storabborre. Spännande väntan…det raffinerade klirret när hugget kommer… den magiska synen när en vippa böjs ner… och fäller…  linan som löper ut…. matematiken innan mothugget…gåshud varje gång! Det är minst lika pulshöjande som att se ett flöte plötsligt dyka och dra iväg…

Det har blivit några tusen vintergäddor genom åren, av alla format och storlekar. Kanske också något tusental gösar… många över både 6 och 7kg. Men fortfarande är varje dag nästan lika spännande – den glädjen gör mig både ödmjuk och tacksam.  Vi skriver Nyår – och Isarna bär redan! Trots mildvädret. Fina kärnisar ca10-15cm. De kommer att bygga till sig ännu mer under kommande veckoslut. Storfjärdarna med sina djup lägger sig sällan ordentligt före slutet av Januari.

Signerade ex av boken som blivit en klassiker, en guldgruva om hur vinterfiskarna lever och hur sökandet och fisket går till, skickas mot förskottsbetalning – bara att mejla. Guidade turer på is kan bokas hela vintern – vardag som helg, inom 0 – 100km från Stockholm. Kan även bokas för att hjälpa till med sondering på egna privata vatten. Och för alla er andra som redan är självgående – glöm inte att vässa krokarna! Och väl mött ute på isarna!