Plötsligt kom kylan och med den århundradets snöoväder. 50 cm på ett dygn en vecka in i November här i Stockholm.

Det var bara att boka av de körningar som stod på tur den närmaste veckan. En kund – Patrick Carlsson med gäster från PEAB – ville dock avvakta och fick sin belöning med ett hyggligt fiske efter abborre. Men det krävde tålamod och envishet innan vi till slut hittade dem. Som vanligt när vattnet kylts ner hastigt. En frisk vind de senaste dygnen hade transporterat iskallt vatten så att det bara var någon plusgrad där det var som kallast, alla de vanliga platserna och tänkbara läplatser var närmast tomma på fisk. Bara fyra stycken abborrar upp på hela dagen – innan vi plötsligt fann en undervattensrygg där abborren stod på läsidans brant. Sista timmen gav därför ett 40-50tal abborrar i hyggliga format upp till 7hg. Allt på drop-shot, med väl avvägd hemtagning, betydelsen av rätt fisketeknik ska aldrig underskattas. Skön utdelning och fiskelyckan plötsligt på topp.

Till slut alltså en trevlig avrundning på årets säsong. I övrigt några dagar med trögt gäddfiske. Det blir lätt så när kallras sätter in ordentligt så som det blev i år. Bättre att satsa krutet på öring istället. Det fisket var bra hela november. Tyvärr kunde jag inte utnyttja det då ett knä ställt till allt mer bekymmer hela hösten. Så nu blir det rehab och lite tidigare vinterförvaring av båten än vanligt. Därpå uppladdning inför vinterns efterlängtade och spännande ismete!

Ser verkligen fram mot härliga vinterdagar med sikte på gädda gös och storabborre. Hjärtligt välkommen om du vill lära dig ett kvalificerat vinterfiske – något nytt i väntan på vårfisket!