Öringfisket har kommit igång på allvar! Abborren nappar fortfarande väldigt bra, om än lite försiktigare just nu på grund av fallande temperaturer. Gäddorna hugger fortsatt bra vid rätt presentation. idag en hälsning från gammal fiskekamrat som i morse drog upp en välväxt madam 14 kg  på flötmete med Ruda som bete.

I fredags hjälpte jag Micke Boettge med gäddfiske på Mälaren. Ett oturligt motorproblem i kollegan Lindahls båt krävde assistans som gjorde att vi missade sista 1.5 timmens huggperiod. Dock inte team Boettge – som då passade på att hiva gäddor som plötsligt stod uppställda på rad. Längsta gädda 95cm fångades i undertecknads båt. Igår söndag gäddfiske på Mälaren igen med stamkunden Anders Näslund från Västerås. Frisk vind krävde mycket rattande och jobb med motorn så Anders fick dåligt sällskap i själva fisket. Gäddorna visade sig pigga och snabba – men krävde långsam presentation och långa pauser – vilket Anders lyckades mycket bra med trots gungande och blåst och idogt regnande hela dagen.

En hel del missade kontakter förstås, men personliga favoritbetet Busterjerk i originalstorlek fungerade väl i Anders skickliga händer denna gång också. Det är intressant detta hur fiskelycka kan fungera så länge man fiskar 100% koncentrerat med ett bete man tror på! Ett dussin gäddor upp – bra jobbat!  Skitfiske på er alla som trotsar vädret. Det finns fina belöningar i det.