1. Material för den här modellen

Petflaska + klädgalge + svart tejp + svart soppåse + folie.

2. Verktyg

En sax, en kniv.

En stormtändare kan vara användbar för att mjuka upp petflaskan där skåra och hål för galgen ska göras. När galgen infogats tejpas runt om för att få stabilitet på denna stomme. Se bild 1.

Attrappens hals kan göras av alu-folie som formas till hals och huvud med ”näbb”  Halsen sticks  in i petflaskan och tejpas fast.

Den svarta sopsäcken klipps ut i lämpliga format.  För vingarna på bildmontaget behövs två lika stycken ca 60 x 20cm. Vik vardera stycket dubbelt. Forma till så det blir en vingspets på vardera stycket..

Innan vingarna monteras på resp galge/ärm: Klipp ut ett lämpligt stycke av soppåsen för att tejpa runt ”kroppen”. Låt ca 15cm sticka upp som fågelstjärt. Denna del tejpas ihop och klipps sedan som ”stjärtfjädrar”.

En smalare plastremsa kläs över ”fågelhals” och huvud  ( lämna näbben blank ).

Vingarna kan fästas med tejp eller ”stygn” eller häftklammer runt galge.   Klipp sedan vingarna ”fransiga”/fjädriga”  så rör de sig lätt i vinden.

Slutresultat ser mycket verklighetstroget ut på lite avstånd – hänges upp och ner  väl synlig och bör få de flesta skarvar att reagera med starkt obehag inför den ”döde” artfränden.  Ju fler ”döingar” desto bättre effekt.

Jag tar gärna emot flera tips och bilder på enkla/enklare  Skrämmor!  Bara att mejla.  Mvh Hans Nordin Fiskeguide och Naturvän