Sol och nordlig vind. Idag assisterande guide för Micke Puhakka.  I båtarna sex barndomskamrater som firade Thomas 40 med en fisketur.

I min båt födelsedagsbarnet med vännerna Patrik och Anders. Alla tre riktiga noviser i fiske, och som från kompisarna i den andra båten fick med sig sig det kärleksfulla tillnamnet  ” Team losers! ” när vi lämnade bryggan.  Ingen av dem hade tidigare varit framgångsrik i fiske även om de tycker om grejen i sig. Men det roliga med nybörjare och ”losers” är att de brukar vara lyhörda för att lyssna på en guide. En guide som dessutom hade turen att pricka rätt ställe att inleda fisket. Där fanns många gäddor att träna kast vevteknik mothugg och drillning på. Så när vi lämnade den stenryggen hade grabbarna haft en mängd av nafsande följare och så småningom hårt huggande – och till slut även krokade fiskar – och redan fångat 7st. Sedan rullade dagen på! Och i takt med det blev grabbarna allt skickligare och fnissigare över alla gäddor som högg. Innan dagen var slut hade de landat 32 gäddor – fördelade så jämnt det bara går 11 + 11 + 10st. Som guide är det alltid lika roligt att kunna ge en minnesvärd upplevelse. Extra roligt eftersom fisket på många andra håll just nu varit lite knepigt. Bra fiske även i båt nr 1 som vann tävling nr 2 ”Största gädda”.

Medelvikten på dagens fångst ca 2,5kg st med många 3kg-fiskar vilket får anses bra. Sommarfisket börjar komma igång! Välkommen till lärorikt…och om turen står bi – kanske även ett riktigt gäddrally med dubbelhugg och trippelhugg och ristande spön – böjda som ostbågar. Fisket är bra hela sommaren!